vastenaktie

naar Lourdes
met Jeanne

Altijd al eens een keer naar Lourdes toe gewild?

Ook in 2005 organiseren we weer volledig verzorgde reizen naar Lourdes.
De Maria bedevaartplaats gelegen in de Pyreneeën, in het zuiden van Frankrijk.In 1858 is daar de H. Maria aan Bernadette Soubirous verschenen. En sinds die tijd is Lourdes uitgegroeid tot een van de bekendste bedevaartplaatsen ter wereld.Elk jaar weer wordt Lourdes bezocht door 6 miljoen pelgrims.

Het programma van onze reis:
Vertrek s’ morgens vroeg vanuit Volkel. Via Parijs reizen we naar de omgeving van Chateauroux, in het centrum van Frankrijk, voor het diner en onze eerste overnachting.

2de dag: we reizen verder richting Lourdes om daar in de namiddag aan te komen. Samen maken we een rondwandeling over de Heiligdommen, bezoeken de grot en U kunt ook aanwezig zijn bij de Lichtprocessie die elke avond wordt gehouden.

In Lourdes is er verder een gevarieerd programma. Zo wonen we de Internationale Hoogmis bij en brengen een bezoek aan de plaatsen waar Bernadette gewoond en geleefd heeft. We maken een stadswandeling en bezoeken Cite Secours. We nemen deel aan de Sacramentsprocessie en Lichtprocessie. Ook is er in Lourdes een Nederlandse priester die voor ons een viering verzorgd en de indrukwekkende Grote Kruisweg. En natuurlijk maken we ook tijd vrij om samen wat te drinken op een terrasje. Ook bezoeken we de omgeving van Lourdes. We gaan naar het hooggebergte van de Pyreneen en naar Bartres.
In Lourdes verblijven we in het 3 sterren hotel "des Rosiers" op loopafstand van de Heiligdommen.

Op de terugreis overnachten we in Nevers. Vlakbij het klooster St. Gildard waar Bernadette rust in een glazen schrijn. We bezoeken Bernadette en het kloostermuseum.

Vertrekdata:
8 daagse busreis van 7 juni –14 juni 2005
8 daagse busreis van
11 juli –18 juli 2005

Prijs p.p.: 625 euro op basis van verblijf in een tweepersoonskamer

Inbegrepen:

Alleen kosten voor persoonlijke uitgaven zoals een souvenir, het aansteken van een kaarsje of een drankje s’avonds aan de bar zijn voor eigen rekening.

Graag wil ik met U deze bijzondere reis naar Lourdes maken. Iedereen is welkom.

Heeft U interesse of wilt U meer informatie:

Jeanne Verhagen- van der Aa  -  Tel 0492-323256   -    06-22012534